Magasin

Ravjagt med børnene er det nye mindfulness

Det er blevet så populært på det seneste med mindfulness som kort betyder ‘velvære og nærvær’ – at tage på ravjagt sammen med ungerne kan for eksempel være en måde at gøre det på.

I denne artikel snakker vi lidt mere om, hvorfor det kan være så godt for hjernen og sindet at man tager afsted på ravjagt sammen med ungerne. Du kan også finde nogle gode råd til, hvordan I får jer en dejlig tur når i er afsted.

Ravjagt og mindfulness

Hvorfor er det en måde at dyrke mindfulness på, når man er afsted på ravjagt med børnene? Det er det fordi det er en oplagt måde at man netop kan opnå det der velvære og nærvær, som er kendetegnet ved mindfulness.

Det sker alt for ofte i meget travl hverdag, at vi forsømmer de nære relationer. På den måde ender vi faktisk også med at forsømme børnene, som vi sjældent har særlig meget tid. Det er naturligvis ikke så godt, men det er svært at gøre meget ved det i en travl hverdag. Men derfor er det netop også vigtigt at man sætter tid af til det i weekenderne for eksempel.

Det handler derfor også om at man laver nogle aktiviteter sammen. Og at tage på ravjagt sammen kan altså være meget god aktivitet, så man kan få meget ud af at lave sammen. Ungerne vil med garanti også få meget ud af at komme på ravjagt med dig. De kan såmænd blot godt lide at være sammen med dig og lave nogle aktiviteter sammen. Og her kan ravjagt altså være en rigtig god måde at gøre det på.

Hvordan er man på ravjagt?

Hvis du aldrig har prøvet at være et på ravjagt før, så kan det være en rigtig god ide lige at læse om hvordan man egentlig gør. Hvordan ser man egentlig at der ligger rav på stranden? Og hvordan finder man det bedst? Det er nogle af de spørgsmål, som du bør stille dig selv og søge mere viden omkring. Du kan blandt andet finde viden som dette inde på nettet.

Det er også en god ide lige at undersøge, hvor der egentlig kan findes rav på stranden. Det trods alt ikke alle strande rundt omkring i landet, hvor man kan finde rav.

Har i de rette redskaber med jer?

Dernæst skal du også undersøge, hvorvidt I overhovedet har de rette redskaber med jer. Det kan for eksempel være rigtig fint med ravlygter til børn, da man dermed nemmere kan finde ravet. Der er mange der anbefaler sådan en lygte og den koster såmænd ikke så meget.

Derudover skal i naturligvis også lige have velsmurt en madpakke og hive denne med også. På den måde kan man holde den kørende, selv om maven begynder at rumle lidt. Og på den måde undgår man også, at man ender med at tage på en dyrere restaurant, når man er på vej hjem fra ravjagt. Dette kan naturligvis være meget hyggeligt. Men det er også irriterende at skulle bruge sine penge på dette, når man ikke lige havde planlagt det.

 

 

Recommended Articles