Magasin

Infrarød saunatæppe – hvad er det?

Populært kan man sige, at opholder man sig i infrarød varme, så får man varmen indefra. Det er en skøn varmeoplevelse og hjælper rigtig mange, der har smerter i led, muskler og resten af bevægeapparatet. Varmen har også en afstressende effekt og ligger man i et infrarød saunatæppe, så får man både varmen indefra og en meget afstressende oplevelse. Mange personer, der har gigt, fibromyalgi, ledsmerter, muskelsmerter, fordøjelsesproblemer, stress, kolde fødder (som følge af dårlig blodgennemstrømning) og mange andre lidelser, oplever en klar forbedring allerede efter 2-3 behandlinger i et infrarød saunatæppe. Den infrarød varme sætter gang i blodcirkulationen og får cellerne i kroppen til at forny sig hurtigere. Mange oplever også at få en pænere hud ved regelmæssigt brug af det infrarød saunatæppe, da der dels svedes en masse affaldsstoffer ud af kroppen og dels fordi de infrarød varmestråler har en regenererende effekt på huden. Akkurat som at opholde sig i solen – hvor man med et infrarød saunatæppe slipper for solens (skadelige) UV lys og kun får det gavnlige infrarød varmestråler. Derfor kan man med rigtig god samvittighed kan opholde sig i det infrarød saunatæppe flere gange om ugen.

Hvad er infrarød varme?

Solens stråler består af infrarød varmestråler og UV stråler. Begge dele er usynlige, men ganske effektive, når det kommer til opvarmning af vores klode. Infrarød varmestråler er helt fantastiske til at opvarme hele kroppen. Og hvad gør man så, når solen ikke skinner – og man ikke kan ligge og nyde solens gennemvarmende infrarød varme? Et forslag er, at man begynder at interessere sig for infrarød saunatæpper. De findes overalt på markedet i Danmark og bliver handlet lystigt til meget varierende priser og bestemt også varierende kvaliteter. Nogle af de bedste på markedet i dag er infrarød saunatæpper fra ScanRix – og de kan købes på Helsehylden, der har solgt dem igennem mange år. Se udvalget hér https://helsehylden.dk/shop/category/scanrix-infrarode-saunataepper.html

Hvordan bruger man et infrarød saunatæppe bedst?

Det er ganske nemt at bruge sådan et infrarød saunatæppe. Tæppet foldes ud på et plant underlag – f.eks. sengen, gulvet eller sofaen. Kontrolboksen indstilles til den temperatur du foretrækker – f.eks. 50°C – de fleste infrarød saunatæpper har 3 zoner og kan indstilles individuelt. Nogle foretrækker meget varme ved fødderne og mindre ved overkroppen – andre foretrækker lige meget varme overalt. Derfor – køb altid et tæppe med 3 zoner, så du kan indstille temperaturen individuelt. Når du har indstillet temperaturen, så indstiller du tid. Sæt tiden på f.eks. 45 minutter og tryk derefter start. Læg dig og nyd det. Du vil opleve en helt fantastisk varme, der kommer indefra – akkurat som har du ligget og nydt solens stråler en varm sommerdag. Husk at drikke rigeligt vand – både før og efter behandling, da kroppen starter en udrensning som følge af den infrarød varme. God fornøjelse!

Recommended Articles