Magasin

Tandretning – en ærlig guide fra All About smiles

Inden at vi kommer alt for godt i gang med vores ærlige guide om tandretning, vil vi gerne starte med at fortælle dig om hvad forskellen egentligt er på en ortodontist og en tandlæge. Det gør vi fordi at vi er hel sikre på vil hjælpe dig med at tage det rigtige valg for dit smil og din sundhed.

 

En ortodontist er en uddannet tandlæge, der har afsluttet en yderligere længere specialuddannelse i ortodonti. Det en ortodontist fokuserer på helt specifikt, er udfordringer relateret til justeringen af tænder og kæber. Ortodonti er derfor ikke bare et  speciale i tandpleje, der fokuserer på forebyggelse og korrektion af skæve, udstående eller skæve tænder. Kort sagt – det er e praksisområdet.

 

Ortodonti (dvs. tandretning) kan ofte være en afgørende behandling for patienter, der har skæve tænder og et skævt bid. Skæve tænder påvirker ikke kun dit udseende men også dit velbefindende. Derfor er det enormt vigtigt at ikre at tænderne mødes korrekt når de bider. Alt dette er det med til at sikre bedre tandhygiejne og mindsker risikoen for skader på fremtrædende tænder – ikke bare dit smil og dit udseende. Både tandlæger og ortodontister er læger, der beskæftiger sig med tænder og tandkød, selvom tandlæger fokuserer mere på de mere generelle tandbehandlinger som du kender fra din gang hos den tandlæge du benytter i dag.

 

Det næste der er vigtigt at overveje er: har jeg lyst tid og råd til at gå i gang med en længere behandling af mine tænder. For hvor lang tid tager det egentligt at få rettet sine tænder? Det korte svar, som er det eneste vi kan give dig når du ikke har været til en gratis konsultation hos en tandlæge er at behandlingstiden varierer ganske forskelligt afhængigt af dine tænder, kæbe og ikke mindst din historik. Typisk tager behandlinger med tandretning med usynlig bøjle omkring 12-18 og nogle gange 24 måneder. For rent kosmetiske tilfælde kan behandlingen afsluttes på under et år. De tandlæger vi samarbejder med hos All about Smiles omkring tandretning tilbyder alle en gratis konsultation og grundig undersøgelse hvor alle detaljer vil blive givet – her under pris og ikke mindst tid.

 

Sidst men ikke mindst kan vi tale lidt om alder. Uanset hvor gammel du er – om du er 16 eller 60, er der en metode til tandetning der passer til dig og din alder. Den eneste forudsætning er, at dit tandkød ikke skal være alt for svagt, da bøjler lægger lidt ekstra pres på tænderne samt tandkødet – og det skal din mund kunne holde til.

 

At få rettet dine tænder er vigtigt, ikke kun for at du ser godt ud og føler dig godt tilpas, men også for at du nyder en god tandsundhed og undgår helbredsproblemer og komplikationer på grund af skæve tænder nu eller i fremtiden.

 

Vi lever alle i en tid hvor lige tænder ofte associeres med skønhed og succes. Skønhed er lig med symmetri, og et symmetrisk ansigt er mere tiltalende end et assymetrisk. Derfor er der mange teenagere desværre desværre fravælger tandretningen over i teenagealderen, selvom der kunne være behov. Hvert tandsæt er forskelligt – også dit – så det er vigtigt at konsultere en erfaren tandlæge for at få succes med din tandregulering fra starten.

 

 

https://allaboutsmiles.dk/tandretning/

Recommended Articles