Magasin

EMS træning 10

Træning er godt, og træning er sundt. Det vil de fleste formentlig tilslutte sig uden større diskussion. Kroppen har godt af at bevæge sig og blive aktiveret. I gamle dage var dette en naturlig del af hverdagslivet, når bonden gik i marken og konen vaskede tøj. Den fysiske aktivitet var inkorporeret i hverdagen, og musklernes aktivering skete altså uden, det var nødvendigt at tænke videre over det. I dag ser livet noget anderledes ud. Mange har i dag stillesiddende arbejde, og kroppen bliver i højere grad slap, end den bliver slidt. Hverdagen stiller ikke nødvendigvis længere krav til fysisk arbejde og mange vælger også transportformer, der ikke kræver kropslig anstrengelse. I stedet hopper vi i bilen eller på bussen og lader os fragte lige til døren.

Dette har været medskabende til en kultur, hvor træning og fysisk aktivitet lægges i fritiden. Mange har medlemskaber til diverse træningscentre, og sportsklubber af forskellige art har stor tilslutning.

God træning giver resultater

Uanset om man dyrker en sportsgren, løb eller foretrækker træning i fitnesscentre, er en af de store motivationsfaktorer for fysisk aktivitet, at man ser en udvikling. Når man spiller håndbold, vil man udvikle sig, så man bliver en bedre forsvarspiller eller kan lave en bedre fodfinte. Ved vægtløftning ønsker man måske at kunne have en højere maxvægt på bestemte øvelser, eller blot mere markerede muskler. Nogle har gennem tiden benyttet sig af forskellige steroider og doping for at opnå resultater hurtigere. Dette har dog klart en sundhedsmæssig bagside. Ens helbred kan tage alvorlig skade ved benyttelse af disse midler. Men teknologien har også her givet os mulighed for bedre resultater på kortere tid.

EMS træning som alternativ træningsform

EMS træning er en alternativ træningsform. EMS står for Electrical Muscle Stimulation, og bygger på en teknologi, som sender elektriske impulser ind I kroppen, der får musklerne til at trække sig sammen for derefter at slappe af. Det samme vil ske i kroppen, når man aktiverer muskler på normal vis. I EMS træning sendes impulser tilsvarende dem, som hjernen selv sender ud, og skaber den selv samme aktivering. Det er altså ikke en unaturlig proces, man aktiverer i kroppen.

EMS træning er en måde at sikre, at musklerne aktiveres optimalt og dermed giver resultater. Et naturligt outcome af denne træningsform er opbygning af muskler på samme måde som almindelig træning. Den er desuden med til at reducere fedtprocenten og styrke vævet. Men EMS træning kan man gennem en kort behandling opnå en langt større effekt en almindelig træning. Behandlingen giver den bedst mulige aktivering og på rekordtid kan man opnå en udvikling, som ville have krævet væsentlig større indsats i et træningslokale. EMS træning er en træningsform, som passer utrolig godt ind i den travle hverdag. Med minimal tidsinvestering fås et maksimalt udbytte.

Recommended Articles