Magasin

Lad sindet og kroppen nyde roen

Lad sindet og kroppen nyde roen

Dette indhold er sponsoreret.

I vores moderne samfund er man mere eller mindre konstant under pres. Det varierer, om presset er fysisk eller psykisk, men det varierer dog ikke, at det kan være rigtig svært at holde til i længden. Hvis man er under et pres længe nok, vil man oftest opleve konsekvenser af dette, som kan komme i form af alt lige fra en øm ryg til migræneanfald. Derfor er det vigtigt, at vi passer på os selv og formår at trække stikket, inden vi når derud.

Der findes rigtig mange forskellige måder at ”trække stikket” på, hvor din krop og dit sind virkelig får ro og afslappelse. Der er selvfølgelig den helt klassiske idé, at det hele kan reddes med en ferie. En ferie, hvor man virkelig får slappet af, hygget og nydt noget tid uden stres og jag. Det er ofte bare slet ikke så enkelt. En ferie kan nemlig bringe rigtig meget stres med sig, og til tider er det slet ikke muligt bare at smutte på ferie. Her må man finde lidt mere hjemlige alternativer, som man kan praktisere dag til dag uden den store planlægning.

Køkkenet er for mange et sted, de for alvor kan slappe af og nyde lidt tid i fred og ro. Derfor kan man med fordel fordybe sig i køkkenet, give sig selv lov til at få lidt ekstra – den nyeste laksekniv, den nyeste køkkenmaskine eller bare en fed gadget, man længe har kigget på. Hvis du finder sådan et frirum, som køkkenet kan være for nogen, så er det næsten sikkert, at du føler presset lette en smule fra dine skuldre. Der skal nemlig ikke meget mere til end et par timers ren fordybelse og afslapning hver dag, før din krop og dit sind begynder at slappe mere af.

Hvad så med det fysiske?

Det giver nok mest mening for sindet at finde et sted som køkkenet, som kan være ens absolutte frirum, men det har faktisk også en effekt på kroppen. Et sundt sind er nemlig tit lig med en sund krop, og så er det heldigvis ikke det mest fysisk hårde arbejde at stå i køkkenet. Hvis du alligevel finder det hårdt for kroppen at bruge et par timer i køkkenet hver dag, er der altså også muligheder for dig.

Du kan vælge at tage stolen med derud. Rigtig meget af køkkenarbejdet kan faktisk laves siddende. Du kan også vælge bare at være med i det omfang, du nu kan. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas med det, du står og laver, da det først er her, det vil have en effekt. Uanset om du føler dig tilpas i ti minutter, eller om du føler dig tilpas i fire timer, så skal du gøre det, der virker som det rette for dig.

 

Recommended Articles