Magasin

Guide – sådan skaber du en mave i balance

Vores tarme, fordøjelse har større betydning for vores overordnede sundhed og helbred, end man lige umiddelbart skulle tro. Næsten 70 procent af vores immunforsvar sidder i tarmene, og derfor er det vigtigt, at man passer og plejer den. Døjer du med tarmsystemet, har du ubalance i maven. Ønsker du at skabe en glad mave fyldt med balance? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvordan du skaber en mave i balance. Måske er det lettere, end du lige umiddelbart går og tror!

Mad til en mave i balance

Ønsker du at skabe en glad mave i balance, er maden en vigtig faktor. Ønsker du at skabe en mave i balance er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at spise en masse grøn og fiberrig kost. Du kan blandt andet inddrage bønner og andre fuldkornsprodukter, der indeholder mange kostfibre. Prøv blandt andet en Grøn juice fyldt med protein og fiber. På denne måde giver du din tarm en masse at arbejde med dagen igennem. Derudover skal du sørge for at spise fermenteret mad. Det lyder måske skørt, men fermenteret mad indeholder naturligt probiotika, der styrker dit immunsystem. Du kan blandt andet inddrage mælkeprodukter som sky, yoghurt og mælk.

Tilskud til en mave i balance

Ønsker du ikke at ændre din kost fuldstændigt, findes der et stort udvalg af forskellige kosttilskud, der kan hjælpe dig med at skabe en glad mave i balance. Du kan blandt andet prøve probiotika-tilskud. Derudover kan du alliere dig med fordøjelses-tilskud. Når du starter på kosttilskud, er det vigtigt, at du tager det langsomt, og forsøger dig frem. Nogle har sarte maver, der ikke nødvendigvis tåler diverse tilskud. Prøv dig frem med forskellige tilskud, og vælg det tilskud, der passer bedst til dig og dit tarmsystem.

Generelle tips til en mave i ubalance

Noget af det vigtigste du kan gøre, når du ønsker at skabe en mave i balance, er at drikke en masse vand. Det anbefales, at du drikker mindst to liter om dagen, for at holde maven i gang og tilføje væske til fordøjelsen. Derudover er det vigtigt, at du forsøger at dyrke regelmæssig motion. Motion sætter hele kroppen i gang, og dermed også dine tarme og mave. Du kan dyrke motion på flere forskellige måder – herunder eksempelvis hyggelige gå-og cykelture. Du behøver ikke være en fitnessnørd, for at holde tarmene glade. Der findes mange forskellige former for motion.

Recommended Articles