Magasin

Få det bedre med dig selv i hverdagen

Går du og hænger lidt med mulen for tiden? Og selvtilliden har det måske heller ikke for godt? Det er ikke rart at være i den slags perioder i sit liv, fordi det hele kan føles lidt meningsløst, og fordi man ikke rigtig kan overskue sig selv.

Heldigvis skal du nok ende på den anden side af disse tankemønstre før eller siden, men det skader jo ikke at hjælpe dig selv lidt på vej, så du hurtigere kan komme tilbage til dit normale jeg. Derfor får du i denne artikel nogle gode tips til, hvordan du kan komme op på hesten og blive gladere for dig selv og din hverdag.

Gør noget ud af dig selv

Det første tip til at få det bedre med dig selv i din hverdag og føle dig lidt ovenpå, er at gøre noget ud af dig selv hver dag. Man kan selvfølgelig sagtens se flot og gennemført ud og stadig have nogle problemer indeni, men nogle gange kan det at lægge makeup eller tage pænt tøj faktisk have en stor mental indvirkning, fordi mange også får lidt mere selvtillid, hvis de føler, at de udstråler den bedste version af sig selv.

Så hvis du eksempelvis ved, at du får det bedre med dig selv, og føler dig mere veloplagt, hvis du har gjort dig selv lidt lækker, så er det bare med at gøre det til en daglig rutine. Det er altså mascara, øjenbryn, pudder, lidt læbestift og hvad du ellers synes, er pænt til dig. Så skal du selvfølgelig også gå med noget tøj, som du både føler dig tilpas i, men som du også synes ser flot ud og giver dig mere selvtillid.

Hvis du hver morgen går ud af døren og føler, at du ser flot ud, eller i hvert fald har en følelse af, at du har gjort noget ud af dig selv, så vil du også gå dagen i møde med en helt anden energi, end hvis du eksempelvis havde rander under øjnene og et outfit på, som måske lige trængte til at blive vasket.

Træn og meditér

En anden ting, som faktisk hjælper for mange, er at være aktiv. Det kan måske være en blanding af, at man føler, man gør noget gavnligt for sig selv, og så selvfølgelig de endorfiner der udløses når man træner. Når man træner gør man noget godt for sig selv, og det vil både din krop og dit sind reagere på, så det er bestemt værd at overveje, hvis du går med ønsket om at være gladere og have mere energi til hverdag.

Derudover kan du også prøve dig frem med at meditere eller dyrke yoga, da det også er en måde at nå dybere ind til dig selv på. Det er ligeledes sundt for både krop og sind.

Brug tid på interesser og mennesker, som du holder af

Det sidste tip giver lidt sig selv, men er faktisk alligevel noget, som mange glemmer at prioritere i hverdagen – og det er selvfølgelig at fylde hverdagen op med mennesker og begivenheder, som man rent faktisk kan lide.

Det påvirker faktisk energiniveauet, hvis man bruger meget tid sammen med mennesker, som ikke rigtig vil en noget godt, og som måske ovenikøbet har en negativ attitude. Hvis du har mange af den slags mennesker i dit liv, så giver det måske også meget god mening, at du har svært ved at komme op på hesten igen.

Så tænk lidt over, hvad og hvem du rent faktisk bruger din tid på til hverdag – det kan være, at der skal ske en udskiftning, eller at du i hvert fald skal blive bedre til at sige fra.

Recommended Articles