Magasin

En skimmelsvampalarm kan advare dig før der kommer skimmelsvamp

Alle vegne hvor du befinder dig, kan der opstå fugt og betingelser for svamp både i hjemmet, i skolen og på arbejdspladsen. Det er vigtigt for sundheden og velvære at sikre et godt indeklima og gode miljøforhold.

Her i Danmark tilbringer vi mange timer indendørs især om vinteren. Men også om sommeren kan fugt være et problem i sommerhuse og havehuse. Skimmelsvamp kan være et lille problem fra starten, som kan vokse sig stort og når først skimmelsvampen bryder frem, kan den være svær af få bugt med.

Skimmelsvamp kan brede sig hurtigt

Skimmelsvampen kan sætte sig overalt i boligen også i skabe med tøj eller mad, i stuen, på badeværelset og børneværelset. Den muldne lugt går hurtigt i alt og det er ikke nemt at slippe af med den igen. For mange er det gået så galt, at de må gå fra hus og hjem, når skimmelsvampen har taget over.

Skimmelsvamp er skadeligt for helbredet, for at undgå luftvejsproblemer og allergi kan du forebygge ved at lufte ud og have et jævnt varmeniveau.

Vær på forkant med en skimmelsvampalarm

Det er en dyr affære med skimmelsvamp i boliger eller øvrige steder, hvor man færdes som arbejdspladsen og skolen. Der kan være skader på hele bygningen, som kan være svære at udbedre.

Opstår problemet, kan du opsøge professionelt råd og skimmelsvamp information og du kan anskaffe selvtests, der giver dig mulighed for at teste din bolig. Det er en god idé at få opsat en skimmelsvampalarm. På den måde er du godt stillet, ved at du kan lave målinger og være på forkant med udvikling af vækstbetingelserne for svamp i din bolig.

Undgå ubehagelige overraskelser

Du kan hurtigt og nemt sætte skimmelsvampalarmen op og den vil overvåge temperatur og fugt på væggen, som den er monteret på. Det er derfor godt at have flere alarmer for at sikre din bolig.

Ingen bryder sig om de sorte pletter, der opstår på væggene og den mugne lugt. Svampen kan være skjult inde i selve væggen, bag tapeter og nedenunder gulvbrædderne. Du får måske først øje på svampen, når den sætter sig på barnevognen, som du har stillet i kælderen eller skuret. Eller du fornemmer måske, at du døjer med tør hoste eller øjenproblemer.

Pludselig slår svampen igennem, så du ligefrem kan se den og det er i sig selv en ubehagelig overraskelse, som du helt sikkert gerne vil være foruden. En skimmelsvampalarm kan hjælpe dig, så du undgår at stå i den situation.

Recommended Articles