Magasin

Arbejdsskade – kom godt videre efter en arbejdsskade

Noget af det mest frustrerende for et menneske er at pådrage sig en skade, som gør, at man ikke længere kan alt det, som man kunne før uheldet var ude. For mange vil det være en stor sorg at skulle vænne sig til, at man nu ikke længere kan løbe, danse eller cykle helt som man plejede at gøre. Det er derfor vigtigt, at man forsøger at bevare roen og lige så stille finde ud af: jamen hvad kan jeg så nu. Hvis man før har fundet stor glæde i at løbe langt, men ikke længere kan dette, kan det være at man skal undersøge, hvor man så kan få den glæde fra. Det kunne for eksempel være, at man opdager, at man elsker at gå i teatret, spille dart med vennerne eller bage lækre brød. I dag er der et væld af muligheder for at nyde livet, og selv efter en skade vil man garanteret kunne finde noget, der giver mening og glæde for en selv.

 

Har du pådraget dig en skade, imens du var på arbejde, vil denne falde under kategorien ”arbejdsskade”. Selvom arbejdsskader naturligvis kan være lige så irriterende og smertefulde som alle andre typer af skader, er man ofte stillet lidt bedre i forhold til erstatning, når det kommer til arbejdsskader. Efter en arbejdsskade har man nemlig krav på økonomisk erstatning for ens skade – og denne erstatningssum løber altså ofte op i ikke ubetydelige beløb.

 

Det er som oftest det forsikringsselskab, der er tilknyttet din arbejdsplads, der skal udbetale din primære erstatning. Dog er der i mange tilfælde også mulighed for, at du samtidig kan søge om erstatning fra din egen ulykkesforsikring. Dermed kan det altså ske, at du efter en arbejdsskade kan inkassere ikke bare én men hele to erstatningssummer. Disse beløb skal selvfølgelig dække eventuelle behov for medicin og behandling efter du pådrog dig skaden, men samtidig kan beløbene også være med til at dække at du forsøder dit liv lidt ekstra i tiden efter ulykken. Du kan for eksempel bruge erstatningen til at tage på en tiltrængt ferie, spise lidt ekstra god mad eller forkæle dig selv med en ny jakke.

 

Har du været ude for en arbejdsskade, men har du samtidig svært ved at overskue, hvem du skal henvende til dig for at få din berettigede erstatning udbetalt? Så kan du med fordel kontakte en advokat med speciale i erstatningssager. Advokaten vil hurtigt kunne sætte sig ind i din sag og hjælpe dig med at finde ud af, hvem der skal betale din erstatning – og ikke mindst hvor stort et beløb, du har krav på. Kontakt for eksempel advokatfirmaet LRP i Horsens for at høre mere om dine muligheder for at søge erstatning efter en arbejdsskade.

Recommended Articles