Magasin

Ro i sjælen på havet

For mange er vand og hav relateret til ro i krop og sjæl. Har du også drømt om at opleve livet på de blå bølger, men har du endnu ikke haft modet eller tiden til at kaste dig ud i det? At sejle kan være en befriende og særlig oplevelse som du vil huske resten af dit liv. Så har du endnu ikke prøvet det kan det kun anbefales at komme afsted så hurtigt som muligt.

Hvor skal man starte

Alle må sejle et fritidsfartøj på under 15 meter, med mindre det falder under reglerne for sejlads i speedbåd, men det er dog de færreste der bare sætter sig i en båd og sejler derudaf. Et rigtig godt sted at starte er i en af de mange sejlklubber rundt omkring i Danmark, der ligger en i stort set hver by ud til vandet. Der kan dog være stor forskel på hvad de forskellige klubber tilbyder. Nogle klubber tilbyder f.eks. kun tilbyder undervisning i motorsejlads, så spænder andre klubber mere vidt som f.eks. sejlerskolen ved Fænø Sund der både tilbyder sejlerskole, teambuilding, kapsejlads osv. Måske er du mere til at opleve vandet fra en kano, eller prøve kræfter med paddling?

En fed engangsoplevelse

Har du ikke lyst, tid eller mod på at tage det store skridt og blive officielt medlem af en sejlklub, samt at gå all-in på sejladsen,  så er der også mange andre måder at prøve kræfterne af på. Du kan få mange fede engangsoplevelser med sejlads, hvad enten du er alene eller sammen med andre. Prøv f.eks. en sejleroplevelse til det næste firma-event. Tag kammeraterne med ud at sejle til polterabend. Lav en sjov dag for familien hvor i kommer med ud at sejle, eller hold en uges ferie på en guidet bådtur. Der findes rigtig mange tilbud derude til dig der gerne vil smage på livet på vandet, det er blot at komme i gang med at søge nogle forskellige tilbud på nettet.

Fordele ved at sejle

Er du i tvivl om sejlads er noget for dig så får du her x gode grunde til at prøve det af

 

  1. Sejlads er lig med at koble helt af – når du er på vandet har du 100 % ro fra omverdenen.
  2. Sejlads kan afprøves uanset hvilket niveau du er på, og uanset din alder.
  3. Du vil opleve et helt unikt fællesskab blandt sejlere.
  4. Frisk luft og motion.
  5. Du vil altid have gavn og glæde af at lære nye færdigheder.
  6. Oplev Danmark fra en anden vinkel.

 

 

 

 

Recommended Articles