Magasin

Hvordan gør man ordenligt rent?

Vil du gerne blive god til at gøre rent? Er du i tvivl om din almindelig rengøringsrutine er tilstrækkelig? Rengøring kan være tricky, og det er ofte en kunst, som man bliver bedre til i løbet af livet. Jævnlig rengøring er nødvendigt for at have et hygeijnisk hjem med sundt indeklima. Vi har samlet nogle tricks og retningslinjer, som du kan bruge, hvis du gerne vil gøre ordentligt rent. Læs mere og lær om rengøringens kunst.

De generelle husmorråd

Rengøring varierer alt efter hvilket rum, som du skal ordne. Køkkenet kræver f. eks en anden behandling end stuen og omvendt. Der er dog også nogle mere overordnede regler for rengøring, som du altid kan følge uanset hvor og hvad. Først og fremmest skal du altid gøre rent oppefra og ned. Det betyder, at du altid slutter af med gulvet, som du skal støvesuge og vaske. På den måde får du opsamlet støv og snavs, som falder på gulvet under rengøringen af andre ting, og du er sikker på, at du får et helt rent slutresultat. Det er ikke alle gulve, som tåler vaskeplejemiddel, og det er vigtigt, at du bruger det rette produkt til dit gulv, så det ikke bliver trist at se på. Håndtag, stikkontaker og andre flader, som er i hyppig berøring med hænderne, bør altid tørres af. De samler nemlig på masser af bakterier. Brug en opvreden klud med universalrengøring.

Hvilke produkter har jeg brug for?

Der eksisterer masser af rengøringsprodukter, som er lavet til specifikke formål. Der er også mere generelle produkter, som f. eks universalrengøring, der kan bruges på de fleste overflader. Hvis du skal lave en stor og grundig hovedrengøring, har du brug for en masse forskellige produkter. Du skal have en støvsuger, gulvmoppe, spand, almindelige klude, mikrofiberklude og glasskraber. Derudover bør du købe universalrengøring, rodalon, glasrens, WC-rens, kalkfjerner og citronsyren. Lagereddike er også et almindeligt produkt i mange rengøringsskabe, da det kan anvendes til en lang række formål. Med alt dette er du godt dækket ind, selvom at listen ikke er udtømmende.

Husk at internettet er din ven, og hvis du er i tvivl om hvordan, at du rengør et bestemt område eller objekt, kan du finde masser af gode og grundige tutorials online. Du kan også bestille hjælp fra et rengøringsfirma, som f. eks MH Rengøring. På den måde er du sikker, på din husholdning altid er blevet gjort ren efter kunstens regler.

 

 

Recommended Articles