Magasin

Ramt af stress? Få ro på krop og sind med en kombination af akupunktur og samtaleterapi

I dagens samfund oplever vi flere og flere, som er bliver ramt af stress, og det kan have store konsekvenser for personen, hvis efterladt ubehandlet.

Stress kan sagtens være en ganske ufarlig tilstand, hvis man oplever den kortvarigt, men kan også have store konsekvenser for helbredet, hvis det opleves i en længerevarende periode. Mange der oplever det som en længerevarende tilstand bliver derfor også ofte sygemeldt med stress, for at kunne få ro på sindet.

Stress behandler man typisk med samtaleterapi, hvor der er fokus på at få ro på sindet. Men stress sætter også gerne sine tydelige spor i kroppen. Derfor er det vigtigt, at man også har fokus på afspænding af kroppen.

Akupunktur mod stress har vist sig som en særdeles god behandlingsform, fordi akupunkturnålene, der anvendes i behandlingen, har en meget beroligende effekt på kroppen. Akupunkturbehandlinger kan derfor bruges som et godt supplement til samtaleterapi.

 

Hvad er stress?

Stress er en belastningstilstand, som man mærker i kroppen og i sindet. Tilstanden opstår, fordi man på en måde oplever at være trængt op i en krog. Omgivelserne presser sig på og de krav, der bliver stillet – både ydre og indre – overstiger de ressourcer, som man besidder.

Der opstår derfor en uoverensstemmelse mellem krav og ressourcer hos den person, som oplever stress. Kravene får overtaget og kommer til udtryk i symptomer, som både kan være fysiske og psykiske.

Stress er derfor ikke bare en tilstand, som man oplever inde i sit hoved, men kan også sætte sig i kroppen og give spændinger i muskler og led.

 

Behandling af stress med akupunktur

I behandlingen af stress med akupunktur, så foregår det som en kombination mellem samtale og akupunktur – og det fungerer utroligt effektivt.

Akupunkturnålene går helt konkret ind og genopretter balance i kroppen. Nålene har en helt utrolig beroligende effekt på kroppen, de kan afhjælpe muskelspændinger og så får de dig til at føle dig fri og afspændt i hele kroppen.

I behandlingen af stress bliver akupunkturbehandlingen kombineret med samtaleterapi, således det både er kroppen og sindet, der bliver behandlet på samme tid.

 

Få akupunkturbehandling i Aalborg

Besøg Michael fra Akugraf – en akupunkturklinik i Aalborg og få behandling for din stresstilstand med en kombination af samtaler og akupunktur.

I behandlingen mod stress benytter han sig af AkuCoach stressbehandling, som helt konkret er en behandlingsform skræddersyet til at håndtere stress og andre lignende tilstande. Stressbehandlingsformen består af coachsamtaler efterfulgt af akupunktur.

Michael udfører sine akupunkturbehandlinger både med og uden nåle. Det er en fordel for dig, som lider af nåleskræk. Så har du altså mulighed for at få behandling med akupunktur alligevel, fordi der i stedet benyttes laserlys eller lydbølger. En behandlingsform, der er helt smertefri.

Recommended Articles