Magasin

Nedsæt stress med åndedræt og bilvask

Selvom det kan være fedt med en app på telefonen til at nedsætte stress – så ved vi jo godt at den her elektroniske dims ved hånden egentlig bare burde pakkes væk. 

 

I denne her artikel kommer vi med 2 konkrete ting som du kan praktisere samtidigt for at nedsætte din stress og når du så kommer tilbage – vil du være bedre og mere afslappet til at kunne være i nuet. 

Jag i hverdagen

Noget af det, der kan gøre det svært i hverdagen at være på – er den konstante tilførsel af bip fra telefonen, børn, kone mv. der gerne vil have din (positive) opmærksomhed. 

 

Derfor er det en god idé at være forberedt på den ved at foretage beroligende aktiviteter. 

 

Vi anbefaler i denne artikel 2 ting som du kan praktisere, for at kunne være endnu mere med i nuet. 

Vejrtrækning

De færreste af os er opmærksomme på den måde vi trækker vejret. 

Og endnu færre på hvad for en effekt der har på os at trække vejret rigtigt og hvad for en effekt det kan gøre på din evne til at være til stede enten roligt eller ved at gøre dig klar til en stor aktivitet. 

 

Det handler i første omgang om at trække vejret med næsen gennem maven. Alt for mange trækker vejret med munden og brystet. Det giver en dårligere iltoptagelse og typisk en hurtigere vejrtrækning. 

 

Prøv at hold fokus på at trække vejret med næsen og maven og hav samtidig fokus på en lang udånding og en kortere indånding. 

 

Føler du det er svært kan du finde inspiration til hvordan du bruger åndedrættet til at styre dine følelser hos Nimble Mind.

 

Du kan enten gøre det som individuel person eller du kan gøre det gennem en workshop som virksomhed. 

Kombiner det med bilvask

For mange kan det være grænseoverskridende at trække vejret voldsomt, eller blot det at finde tiden hvor du kan være alene til at fokusere på det.

 

Ved at kombinere det med at du vasker bil, får du både fred og ro i det at vaske din bil og gøre den fin og lækker, kombineret med tid til at trække vejret korrekt. 

 

Dertil kommer alle lyd og synsindtrykkende fra bilvask. Forestil dig en bil, der bliver skummet ind med en skumlanse hvor skummen står og bobler på lakken og du kan høre den stille lyd af skum, der drypper af bilen. Det giver ro til alle sanserne. 

 

De her hvordan du vasker din bil med højtryksrenser og skumlanse.

 

Når først du har vasket bilen og fået rengjort den i bund – burde der opstå en hel anden ro omkring dig – og du vil med garanti, hvis ellers du har givet bilen lakbeskyttelse – også kunne finde en hel speciel ro ved f.eks. at se vandperlerne samle sig på bilen og ligeså stille glide af. 

 

Prøv det!

Recommended Articles