Magasin

Hvordan kommer jeg i gang med at vandre?

Har du en stor drøm om at komme ud at opleve den danske natur til fods, men måske en anelse svært ved lige at overskue, hvordan du bedst muligt kommer i gang, så er du kommet til det helt rette sted. 

 

Vi har nemlig samlet nogle gode råd til dig, som virkelig har lyst til at prøve kræfter med de danske vandreruter.

 

Har du brug for mere inspiration til ruter, udstyr osv., så kan altid besøge https://vandretips.dk/ for at blive endnu klogere på vandrelivet. 

 

Hvad kræver det at komme i gang 

En ting som virkelig kan være en hæmsko for at komme afsted, er frygten for ikke at have det rette udstyr. Mange, som gerne vil begynde med at vandre, har en overbevisning om, at det kræver en helt masse udstyr.

 

Og i stedet for bare at komme ud med det udstyr man allerede har i forvejen, så bliver der brugt meget mere tid på at tænke over det rigtige udstyr fremfor rent faktisk at vandre. 

 

Sandheden er jo så simpel, at det kræver egentlig ikke andet end et par sko og noget praktisk tøj for at komme i gang. Du behøver ikke engang investere i dyre vandresko eller støvler. 

 

Når du så har gjort dig nogle erfaringer, kan du altid tilkøbe det udstyr, som du ved vil gøre din tur endnu bedre.

 

Derfor er det bedste råd herfra at kaste dig ud i det, og så lærer du undervejs.

 

Kend dine begrænsninger 

Er du ikke vant til at gå, så skal du nok ikke starte ud med en dagsmarch på 30 km. Risikoen for skader og en dårlig førstegangsoplevelse er bare for stor, I stedet er det meget bedre at erkende, i hvilken fysisk form du er i, og så tilpasse vandreruterne derefter. 

 

Måske skal du i det første lange stykke tid gå ture på omkring 10 kilometer, og når du får bygget grundformen op, kan du altid udvide.

 

Hellere gå lidt for kort end lidt for langt, uanset i hvor god form du er.

 

Planlæg din rute

Er det bare en kortere rute, som tager en formiddag, så skal du naturligvis ikke planlægge den helt vildt meget.

 

Men vil du gerne ud på en længere tur over flere dage, så kræver det en del planlægning. Hvor skal du sove, hvad skal du spise, og hvor langt vil du gå om dagen? Sådanne overvejelser skal du gøre dig.

 

Selvom det kan lyde en smule besværligt, så er det bedste råd du skal tage med herfra, når du gerne vil begynde at vandre, at du egentlig bare skal kaste dig ud i det. 

 

Prøv det af og mærk efter hvordan du godt kan lide at gøre det. Så kan du altid tilpasse udstyr og andet efter dine erfaringer.  

Recommended Articles