Magasin

De gode egenskaber fra hampefrøolie og æteriske olier

Der findes mange forskellige olier på markedet i dag alt afhængig af hvad du har brug for. Vores hud producerer selv fugtighed, men nogle gange har den brug for lidt ekstra hjælp. Det kan den få ved brug af olier med eksempelvis hampefrøolie i, som er en effektiv ingrediens til hudpleje. Fedtkomponenterne i olien trænger ind i huden og er med til at give den næring. Hampefrøolie absorberes forholdsvis let, hvilket er med til at gøre den god til de fleste hudtyper. Andre olier gør det også rigtig godt for både hud og miljø.

 

Brugen af forskellige typer olier er blevet mere og mere populær. I passende mængder kan olier være sunde og gode for både krop, hud og sjæl. Eksempelvis er det en rar behandling at smøre en økologisk og naturlig ansigtsolie i ansigtet eller bruge andre naturlige olier til kroppen. En type olie der er blevet rigtig populær er æteriske olier. En æterisk olie er planteekstrakt der som regel er udvundet enten ved presning eller en dampdestillation af den kilde aromaen kommer fra. Nogle æteriske olier kan anvendes i hudpleje produkter og kosmetikprodukter, mens andre fortrinsvis bruges til aromaterapi.

 

Aromaterapi er en måde at behandle krop og sjæl, og gerne ved brug af flere eller bare en enkelt økologisk æterisk olie. Aromaen fra den, eller de, udvalgte olier, siges at have en gavnlig effekt på humøret. Der kan laves forskellige duft- og aromaassociationer ved at mikse forskellige olier, og netop disse associationer kan medvirke til en ændring i ens humør og sind. Ofte anbefales det at bruge lavendel olie, og gerne økologisk lavendel olie, hvis man ønsker at skabe en afstressende atmosfære. Der er noget ved lavendel, der virker beroligende for kroppen. Andre æteriske olier har andre effekter i forhold til aromaterapi, så du kan finde det mix du lige har brug for uanset om du ønsker afslapning, energi eller eksempelvis fokus og koncentration. Der findes sågar specifikke olieblandinger, hvis formål er at frembringe duften af en bestemt stemning, som derved har en gavnlig effekt på kroppen og sindet. Uanset om det er olier til krop eller sjæl, kan du på GreenTown finde et udvalg af lækre olier til forskellige formål.

 

Det er mange fordele ved brug af naturlige olier og aromaterapi kan skabes på forskellige måder. Æteriske olier kan bruges i en olielampe, hvor et par dråber olie i noget vand kan afgive en behagelig duft, når olien vandet med olien i fordampen fra varme varmen af et fyrfadslys. Nogle bruger en elektrisk diffuser, hvor olien blandet med vand bliver omdannet til små partikler der ved hjælp af en lille stråle damp bliver spredt ud i rummet. Man kan også dryppe et par dråber økologiske olier ned i vandet i sit karbad eller på bunden sit brusebad, og derved opnå en behagelig aromaterapi mens man tager bad. Det anbefales at man undersøge hvilke olier der kan anvendes til hudpleje- og kosmetikprodukter, samt hvilke der med fordel kan bruges til aromaterapi. Men generelt anbefales det at man aldrig bruge en æterisk olie ufortyndet.

 

Recommended Articles